Complex Zonnehoeve (Apeldoorn) opgeleverd

Vlak na de zomer is in Apeldoorn het project Zonnehoeve opgeleverd en in gebruik genomen. Zonnehoeve is een complex met nieuw gerealiseerde zelfstandige, betaalbare woningen voor cliënten van Riwis Zorg en Welzijn.

Over Zonnehoeve
Het wooncomplex Zonnehoeve aan de Hermelijn 15 te Apeldoorn is opgeleverd en in gebruik genomen door de huurder. Zonnehoeve is een nieuw gerealiseerd woongebouw in de wijk Groot Zonnehoeve en bestaat uit 39 zelfstandige, sociale huurwoningen voor 36 cliënten van Riwis Zorg en Welzijn: jongvolwassenen met een zorg- en ondersteuningsvraag die worden begeleid naar een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Op 30 oktober hebben de nieuwe bewoners de ingebruikname op feestelijke wijze gevierd.

Bijzondere constructie
Sonneborgh heeft het project gerealiseerd op basis van DBF (Design, Build & Finance). De ontwikkeling en bouw is gerealiseerd door dochtermaatschappij Coresta en de belegging is tot stand gekomen middels een speciaal voor dit project opgericht vastgoedfonds: Zorgwoningfonds Hermelijn 15. Hierdoor is het gelukt het project kwalitatief, op tijd, maximaal duurzaam (gasloos, all-electric) en binnen budget te realiseren tegen een aantrekkelijk rendement. Ondanks de uitdagende taakstellende investeringsopgave. Het resultaat is een duurzaam, toekomstbestendig en betaalbaar wooncomplex. Dit stelt Riwis in staat om duurzaam gezonde zorg te bieden aan haar cliënten. Sonneborgh levert met dit project haar maatschappelijke bijdrage in het terugdringen van het (toenemende) tekort aan geschikte en vooral betaalbare woningen voor deze doelgroep. Een mooi voorbeeld van een succesvolle samenwerking. Want samen investeren we in de maatschappij van morgen!

Corona
Bijzondere en onvoorziene bijkomstigheid gedurende de realisatie was het uitbreken van de Corona crisis. Gezondheid van alle betrokkenen heeft onze hoogste prioriteit. Met behulp van ons Corona-protocol, gebaseerd op het landelijke protocol ‘samen veilig doorwerken’ van Bouwend Nederland, hebben we de bouw op een goede, gezonde en veilige manier kunnen realiseren. Wij zijn trots op de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Voor meer informatie en afbeeldingen, bekijk de projectpagina of de fondspagina!

Deel op:

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Sonneborgh

Ik schrijf mij graag in voor de nieuwsbrief over:
Algemeen
Fondsen