afm1_vrijstelling_dubbel-2358x80
hero_mobiel_fondsen_pagina

Laat uw vermogen groeien met vastgoedfondsen van Sonneborgh

Sonneborgh richt zich op beleggers die een deel van hun vermogen veilig en maatschappelijk betrokken willen laten renderen in de stabiele groeimarkt van zorgvastgoed. De vergrijzing, woningtekorten én langjarige huurcontracten van professionele zorgorganisaties maakt dat onze fondsen een stabiele en veilige belegging zijn die goed passen in een solide beleggingsstrategie voor u of uw (klein)kinderen.

Zorgwoningfondsen van Sonneborgh

Hoe werkt investeren bij Sonneborgh?

1
Vul het formulier in

Laat uw gegevens achter via het contact formulier en ontvang alle informatie over onze zorgwoningfondsen.

2
Wij nemen contact op

Nadat u informatie heeft aangevraagd nemen wij contact met u op voor een persoonlijke kennismaking. 

3
Start met beleggen

Door het invullen en ondertekenen van het inschrijfformulier participeert u direct in ons fonds.

Fondsen met kwalitatief en betaalbaar zorgvastgoed

Over Sonneborgh

Sonneborgh is al ruim 25 jaar dé specialist in het ontwikkelen en beleggen in vastgoed op het snijvlak van wonen en zorg. Sinds 2015 initieert en beheert Sonneborgh zorgvastgoed beleggingsfondsen voor particuliere beleggers. Fondsen met kwalitatief Nederlands vastgoed, langjarige huurcontracten van professionele huurders én een stabiel financieel en maatschappelijk rendement.

Sonneborgh is initiatiefnemer en beheerder van Zorgwoningfonds Hermelijn 15, Zorgwoningfonds Het Beekdal, Zorgwoningfonds Marnix Staete, Zorgwoningfonds Sonneborgh IV en Zorgwoningfonds Oester Staete.

Vaak gestelde vragen over zorgwoningfondsen

Wij begrijpen dat u vragen heeft over de zorgwoningfondsen van Sonneborgh. Lees de vaakgestelde vragen of neem contact op met Sonneborgh voor meer informatie. 

Er is een groot tekort aan betaalbare huurwoningen op de Nederlandse woningmarkt. Er is een lange wachtlijst en het tekort aan huurwoningen zal de komende jaren alleen maar toenemen. In 2035 zal het totaal aantal huishoudens toenemen met 776.000. Vooral het aantal huishoudens van 65 jaar en ouder, met name die van 75 jaar en ouder, zal de komende jaren fors groeien. In 2030 zullen er alleen al in de groep van 75-85-jarigen 310.000 huishoudens zijn. Het aantal alleenstaanden neemt daardoor snel toe.

Daarnaast vergrijst de bevolking en het overheidsbeleid vereist dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Er is vraag naar een manier van leven waarin ouderen met een gerust hart kunnen leven en afhankelijk zijn van verpleegkundige zorg.

De woningproductie in Nederland is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Ondanks deze stijging wordt het woningtekort in 2020 geschat op 331.000 eenheden. Het woningtekort loopt op tot 419.000 woningen in 2025. Zelfs een forse stijging van de woningproductie die na 2025 wordt verwacht, lost het woningtekort niet op. Dezelfde situatie geldt voor verpleeghuizen. In juni 2020 wachtten ruim 24.000 mensen op een plek in een verpleeghuis

Door de verwachte toename van het aantal ouderen en de steeds veranderende zorgvraag zijn de investeringen in Nederlands zorgvastgoed de afgelopen jaren sterk toegenomen. In 2017 bedroegen de investeringen in zorgvastgoed voor het eerst meer dan € 500 miljoen. In 2020 is er voor 1,2 miljard euro geïnvesteerd in zorginstellingen, waarvan 81% in verpleeghuizen. Dit komt vooral door de uitbreiding van ontwikkelaars en investeerders die gespecialiseerd zijn in de zorgvastgoedmarkt.

De Nederlandse zorgvastgoedbeleggingsmarkt is ook aantrekkelijk voor internationale investeerders vanwege de economische stabiliteit, de zekerheid van de toekomstige vraag door demografische druk en het aantrekkelijke risico-rendementsprofiel.

Volgens vastgoedadviseurs Cushman & Wakefield zou het aantal bestaande particuliere intramurale zorgfaciliteiten voor intensieve zorg voor ouderen moeten toenemen van meer dan 300 vandaag tot ongeveer 1100 in 2040. Het kabinet richt zich primair op de kwaliteit van de ouderenzorg en plant hiervoor in deze kabinetsperiode extra geld, oplopend tot ruim € 3 miljard per jaar vanaf 2021. Een groeiend aantal zorginstellingen verlegt de focus vooral naar de zorg en verkoopt zorginstellingen aan investeerders. De groeiende belangstelling van Duitse en buitenlandse investeerders voor de investeringsmarkt voor zorginstellingen geeft aan dat senioren en verpleeghuizen zich de afgelopen vijf jaar hebben ontwikkeld tot een volwassen vastgoedsegment.

Het rendement van een zorgvastgoedfonds is afhankelijk van het fonds. Lees alles over de rendementen van onze fondsen en vergelijk deze met een regulier beleggingsfonds. 

Lees meer over de verschillen in investeren in zorgvastgoed via een zorgwoningfonds van Sonneborgh of in een regulier beleggingsfonds. 

Een zorgwoningfonds is een specifieke categorie binnen de onroerend goed beleggingsfondsen, met een focus op de investering in zorgvastgoed. Terwijl onroerend goed beleggingsfondsen een breed scala aan vastgoedcategorieën kunnen omvatten, zoals kantoren, winkels, en woningen, richt een zorgwoningfonds zich uitsluitend op het financieren van vastgoed dat bestemd is voor de zorgsector, zoals seniorenwoningen, verpleeghuizen, en andere faciliteiten die ondersteuning bieden aan ouderen of personen met een specifieke zorgbehoefte. Deze specialisatie maakt zorgwoningfondsen uniek, omdat ze niet alleen zoeken naar financieel rendement, maar ook bijdragen aan het adresseren van de groeiende behoefte aan zorggerelateerd vastgoed.

Een zorgwoningfonds is een vorm van een vastgoedfonds met een specifieke focus op de sector van zorgvastgoed. Hoewel beide soorten fondsen investeren in onroerend goed, onderscheidt een zorgwoningfonds zich door zich exclusief te richten op eigendommen die diensten verlenen aan de zorgsector, zoals wooncomplexen voor ouderen, revalidatiecentra, en andere zorginstellingen. Dit type fonds speelt in op de demografische trends en de toenemende vraag naar gespecialiseerde zorgaccommodaties, waardoor het zich niet alleen concentreert op het behalen van rendement, maar ook inspeelt op een maatschappelijke behoefte. Zo biedt een zorgwoningfonds een unieke combinatie van investeringsmogelijkheden binnen het bredere spectrum van vastgoedfondsen.

Benieuwd of dit fonds past binnen uw portefeuille?

Plan een persoonlijke kennismaking met onze investment managers

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.