Over Sonneborgh

Wij creëren oplossingen voor de meest uiteenlopende opgaves. Betrokken, transparant en oplossingsgericht. Samen investeren we in de maatschappij van morgen!

Over ons

Samen investeren in de maatschappij van morgen. Dat is waar wij voor staan. Iedere dag weer.

Ontwikkelen

Een kwart eeuw ontwikkelen wij vastgoed in de sectoren wonen, zorg, onderwijs en sport. We begrijpen de uitdagingen van onze opdrachtgevers en de behoeften van hun doelgroepen. Daarom nemen wij integrale verantwoordelijkheid: van strategie en haalbaarheid tot ontwikkeling, realisatie en belegging. Dit stelt ons in staat om maatwerk oplossingen te creëren voor de meest uiteenlopende projecten.

Beleggen

Sinds 2015 investeren wij actief in zorgvastgoed door het initiëren van vastgoed beleggingsfondsen voor particuliere en institutionele beleggers. Vastgoedfondsen met kwalitatief Nederlands vastgoed en een stabiel en aantrekkelijk rendement. Ons investeringsbeleid is gericht op duurzame groei door middel van gerichte acquisities van zowel ontwikkelprojecten als van bestaand vastgoed (sale-and-leaseback).

0
PROJECTEN
0
WONINGEN
0
PORTEFEUILLE

Partners

Samen investeren in de maatschappij van morgen. Dat is waar wij voor staan. Met én voor onze maatschappelijke partners, waaronder:

Waarom Sonneborgh?

 • Ontwikkelaar én belegger
  Wij zijn ontwikkelaar én belegger en nemen integrale verantwoordelijkheid. Dit maakt ons bijzonder (kosten)efficiënt en resultaatgericht en stelt ons in staat om op creatieve wijze kwalitatieve oplossingen te creëren voor de meest uiteenlopende projecten.

 • Kwart eeuw ervaring
  Wij begrijpen goed wat de echte behoeften zijn van onze maatschappelijke partners. En van hun doelgroepen. Daarom nemen wij integrale verantwoordelijkheid voor het vastgoed zodat zij zich kunnen richten op wat echt belangrijk voor is.

 • Kwalitatieve vastgoedfondsen
  Onze investeringsstrategie is gericht op kwalitatieve, duurzaam en financieel gezonde vastgoedexploitaties. Met als resultaat kwalitatieve beleggingsfondsen met een stabiel en aantrekkelijk financieel én maatschappelijk rendement.

 • Gunstige voorwaarden
  Ons unieke profiel, onze werkwijze en ons uitgebreide financiële netwerk maakt dat wij voor ieder ontwikkel- of beleggingsproject een passende oplossing met de meest gunstige voorwaarden kunnen creëren.

 • Uitgebreid financieel netwerk
  We beschikken over een uitgebreid netwerk van maatschappelijk betrokken particuliere en institutionele beleggers. Dit geeft ons de middelen en slagkracht om actief te investeren in de maatschappij van morgen.

 • Maatschappelijk betrokken
  Jaarlijks leveren wij een financiële bijdrage aan goede diverse doelen en steunen we projecten in ontwikkelingslanden. Dit laatste als partner en mede initiatiefnemer van de Stichting Bouw voor Bouw.

Integrale aanpak

Onze werkwijze en uitgebreid netwerk van financiële partners stelt ons in staat om kwalitatieve projecten en beleggingsfondsen te creëren met een stabiel en aantrekkelijk rendement.

Wij helpen onze maatschappelijke partners en opdrachtgevers om strategische keuzes te maken.

Samen onderzoeken we de optimale condities voor de haalbaarheid van het project, zowel ruimtelijk, financieel als kwalitatief.

Wij werken het project verder uit middels de ‘design-to-budget’ methode. Consequenties worden snel inzichtelijk en risico’s beheersbaar, waardoor voor aanvang van de bouw er zekerheid is over budget, kwaliteit en planning.

Parallel aan de ontwikkeling wordt het definitieve financieringsarrangement uitgewerkt alvorens het project in één van onze fondsen wordt geplaatst. Ook forward funding behoort tot de mogelijkheden.

Na verkrijging van de omgevingsvergunning start de bouw. Wij nemen (risicodragend) verantwoordelijkheid voor de realisatie van het project binnen de vooraf vastgestelde parameters. Hier ontstaat één van de grote voordelen van integrale verantwoordelijkheid.

Wij voeren het fonds- en assetmanagement van onze fondsen volledig in eigen beheer uit. Hierdoor hebben we maximale grip en sturing op de prestaties van het fonds en het onderliggende vastgoed.

Ons team

Bij Sonneborgh werken we met een kleinschalig team aan de meest uiteenlopende en uitdagende projecten door heel Nederland. Dit zijn onze mensen.

Carola Boonen
Algemeen Directeur

Arjan Kuijpers
Commercieel Directeur

Ben Feijts
Business Controller & Fundmanager

Jeroen van Oudenaarden
Manager Bedrijfsvoering

Elke Feijts – Oppers
Ontwikkel- en investmentmanager

Mark Drijver
Ontwikkel- en investmentmanager

Ruud de Louw
Ontwikkel- en investmentmanager

Saskia van den Berg
Ontwikkel- en investmentmanager

Pim van den Broek
Ontwikkel- en investmentmanager

Tim Koelewijn
Projectmanager

Karel de Lau
Projectmanager

Stan Retera
Projectmanager

Peter Botter
Projectmanager

Marcel Andries
Bouwkundige

Marni van Boven
Architect

Hans Roelen
Bouwkundige

Frits Cuppé
Project coördinator

Topy van de Kant
Commercieel medewerker

Karin van Tuijl
HRM Manager

Yenthl Uitman
Financieel medewerker / Property Manager

Werken bij Sonneborgh

Om met succes invulling te blijven geven aan onze ambities zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Is het jouw ambitie om te werken aan inspirerende en duurzame woonomgevingen? En wil je graag jouw bijdrage leveren aan de groei van een mooie vastgoedportefeuille en onze organisatie een impuls geven? Bekijk dan hier onze vacatures of neem contact met ons op via hrm@sonneborgh.nl of bel 040 – 303 21 23.

Vacature: Projectontwikkelaar

Om ook in de toekomst invulling te blijven geven aan onze projecten en de groei van onze portefeuille, zoeken we per direct uitbreiding van ons team. Dus ben jij een jonge, ambitieuze en communicatief sterke projectontwikkelaar? Is het jouw ambitie om te werken aan inspirerende en duurzame woonomgevingen? En wil je graag jouw bijdrage leveren aan de groei van een mooie vastgoedportefeuille en onze organisatie een impuls geven? Dan is deze vacature voor jou!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en nieuwe fondsen!