afm1_vrijstelling_dubbel-2358x80

Sonneborgh levert wooncomplex De Lely in Lelystad op

Sonneborgh heeft in Lelystad wooncomplex De Lely opgeleverd. De Lely is een voormalige kantoorpand dat door Sonneborgh is aangekocht en in eigen beheer volledig is gestript en getransformeerd naar 38 betaalbare, beschutte zorgwoningen voor zelfstandig wonende ouderen uit Lelystad.

In De Lely gaat Sonneborgh in samenwerking met Woonzorg Flevoland aan bewoners met een (beginnende) zorgvraag zorg- of ondersteuningsdiensten aan huis leveren. Op de begane grond is ruimte voor horeca en andere algemene voorzieningen. Bewoners kunnen gebruik maken van alle voorzieningen van het naastgelegen verpleeghuis De Uiterton van Woonzorg Flevoland. De Lely geeft daarmee een impuls aan de hele wijk. Zowel sociaal als fysiek. Niet alleen vormt het een verbinding tussen verpleeghuis De Uiterton en het Lelycentre. Ook wordt een lang leegstaand kantoorgebouw van de markt gehaald om invulling te geven aan een groeiende behoefte op de woningmarkt: kwalitatieve maar betaalbare woningen voor ouderen met een zorg- of ondersteuningsvraag. Bovendien wordt met de transformatie een bijdrage geleverd aan het verduurzamen van de wijk: het bestaande gebouw gaat van energielabel F naar A.

Sonneborgh heeft het project gerealiseerd op basis van DBF (Design, Build & Finance). Hierdoor is het gelukt het project kwalitatief, op tijd en binnen budget te realiseren. Ondanks de uitdagende taakstellende investeringsopgave. Het resultaat is een sterk verduurzaamd, toekomstbestendig en betaalbaar wooncomplex. Bijzondere en onvoorziene bijkomstigheid gedurende de realisatie was het uitbreken van de Corona crisis. Gezondheid van alle betrokkenen heeft onze hoogste prioriteit. Met behulp van ons Corona-protocol, gebaseerd op het landelijke protocol ‘samen veilig doorwerken’ van Bouwend Nederland, hebben we de bouw op een goede, gezonde en veilige manier kunnen realiseren. Wij zijn trots op de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Deel op:

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Sonneborgh

Ik schrijf mij graag in voor de nieuwsbrief over:
Algemeen
Fondsen

Schimmelt 30, 5611 ZX Eindhoven
Postbus 1787, 5602 BT Eindhoven