Emissie Sonneborgh Zorgwoningfonds

Beleggen in duurzaam zorgvastgoed, tegen een eerlijk rendement én met de zekerheden van een solide huurder. Dat biedt het nieuwe Zorgwoningfonds Hermelijn 15, een initiatief van Sonneborgh. 

Het nieuwste initiatief van Sonneborgh is Zorgwoningfonds Hermelijn 15. Dit fonds belegt in Zonnehoeve, een nieuw woongebouw met 39 betaalbare zorgwoningen in Apeldoorn. Huurder wordt Riwis Zorg en Welzijn, een zorgorganisatie die mensen met een psychische, sociale of lichamelijke hulpvraag ondersteunt bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis huurt het volledige complex voor een periode van 10 jaar, met een optie voor nog eens 5 jaar. “De bewoners zijn (jong)volwassen cliënten met een zorg- en ondersteuningsvraag”, vertelt Kuijpers. “Veel cliënten wonen al enkele jaren bij Riwis of zijn kortgeleden ingestroomd en hebben twee tot drie jaar ondersteuning nodig. Zonnehoeve vormt voor hen de overgang waarin zij (opnieuw) leren een zelfstandig bestaan op te bouwen.”

Eigen keuken, eigen woonkamer

“Het complex wordt duurzaam en courant gebouwd, zonder onnodig veel algemene ruimtes of specifieke (zorg)voorzieningen”, vertelt Kuijpers. “De woningen worden niet op het gas aangesloten, maar krijgen hun warmte door infraroodpanelen met een laag vermogen. Daarnaast beschikt elk appartement over een eigen keuken, woonkamer, slaapkamer en sanitair, evenals een eigen huisnummer en nutsaansluitingen. Als de huurovereenkomst eenmaal is afgelopen, kunnen alle woningen dus ook als zelfstandige eenheid verhuurd worden op de reguliere woningmarkt.”

Deelnemen vanaf € 100.000

Sonneborgh biedt beleggers de mogelijkheid om te participeren in het nieuwe fonds. De totale fondsinvestering bedraagt € 4.800.000. Er is een hypothecaire financiering aangetrokken van € 3.000.000. Het door participanten in te brengen vermogen bedraagt € 1.800.000. In totaal worden 36 participaties van € 50.000 uitgegeven. Deelnemen kan vanaf € 100.000 per belegger (exclusief emissiekosten). Kuijpers: “Naast Sonneborgh is er ruimte voor maximaal 17 beleggers, waarvan de eersten zich reeds hebben aangemeld.” De beoogde looptijd van het fonds is 7 jaar, met een maximum van 10 jaar. Het direct uitkeerbare rendement bedraagt 5,0% op jaarbasis. Uitkering hiervan geschiedt per half jaar. Het indirecte rendement uit verkoop is geprognosticeerd op 3,2% per jaar bij een looptijd van 7 jaar en 4,2% per jaar bij de maximale looptijd van het Fonds. Het totaalrendement bedraagt derhalve 8,2% tot 9,2% op jaarbasis. Het investeringsmemorandum en het essentiële-informatie-document zijn verkrijgbaar via www.zorgwoningfonds.nl.

Deel op:

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Sonneborgh

Ik schrijf mij graag in voor de nieuwsbrief over:
Algemeen
Fondsen