afm1_vrijstelling_dubbel-2358x80

Sonneborgh en COPD Huis JAN tekenen overeenkomst

Sonneborgh en COPD Huis JAN hebben een intentieovereenkomst getekend ten behoeve van de ontwikkeling, realisatie en financiering van het eerste gespecialiseerde verpleeghuis voor mensen met COPD in Nederland.

COPD Huis JAN

Stana van Ginkel, initiatiefneemster van COPD Huis JAN vertelt: “Dit moet een plek worden waar mensen met COPD permanent verpleegd worden en waar patiënten die net uit het ziekenhuis komen kunnen aansterken wanneer zij nog te zwak zijn om naar huis te kunnen.” Het COPD-huis moet anders worden dan reguliere verpleeghuizen. “Het moet meer een community worden, met een apotheek en een fysiotherapeut, in samenwerking met huisartsen.” Over de locatie van het COPD-huis was geen twijfel mogelijk: aan zee. “Zeelucht is goed voor de longen en het is een symbolische plek, want papa komt uit Scheveningen. Het is een eerbetoon aan pap.”

Planuitwerking

Peter Schiphorst, directeur van Sonneborgh vult aan: “Wij zijn trots om als partner betrokken te zijn bij dit mooie initiatief.  Door deze samenwerking worden krachten gebundeld en hebben we alle expertise in huis om dit initiatief er te laten komen. De komende periode werken we gezamenlijk aan de plannen en gaan we de gesprekken aan met de gemeente.” Het COPD-huis moet zo’n 3.500 tot 4.000 vierkante meter zijn, voor 48 permanente en twaalf tijdelijke kamers.

Over COPD

COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease. In Nederland hebben zo’n 600.000 mensen COPD. COPD komt op de zesde plaats van ziektes die de hoogste sterfte in Nederland veroorzaken. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorspelt dat COPD in 2030 de derde doodsoorzaak is. Je kan COPD krijgen door (mee)roken maar ook door schadelijke stoffen zoals verfdampen of luchtvervuiling door bijvoorbeeld fijnstof.

Deel op:

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Sonneborgh

Ik schrijf mij graag in voor de nieuwsbrief over:
Algemeen
Fondsen

Schimmelt 30, 5611 ZX Eindhoven
Postbus 1787, 5602 BT Eindhoven