Eerste steenlegging voor nieuwbouwcomplex Marnix Staete te Goes

Op dinsdag 23 mei 2023 heeft het nieuw te bouwen appartementencomplex Marnix Staete in Goes een belangrijk moment in de ontwikkelingsfase bereikt. De eerstesteenlegging werd uitgevoerd door Teunis Stoop, bestuurder van Cedrah. Deze gebeurtenis markeert de aanvang van de bouw van een duurzaam, comfortabel en zorggeschikt appartementencomplex met 51 woningen, na een grondige en uitgebreide voorbereidingsperiode.

In zijn welkomstwoord refereerde Stoop aan enkele coupletten uit het Wilhelmus waarvan Filips van Marnix van Sint-Aldegonde waarschijnlijk de auteur is. Verder schetste Stoop hoe het voorbereidingsproces verlopen is en bedankte hij de betrokken partijen voor de intensieve en fijne samenwerking. Hij wenste de bouwende partijen een voorspoedig bouwproces toe.

Niet vanzelfsprekend

Volgens Arjan Kuijpers, directeur van belegger en ontwikkelaar Sonneborgh, is de eerstesteenlegging niet vanzelfsprekend. ‘Alle betrokken partijen hebben meerdere keren over hun eigen schaduw heen moeten stappen om dit project te laten slagen, met het oog op het gezamenlijke belang’, aldus Kuijpers.

Bijzonder moment

Tijdens de ceremonie sprak Marco Bosman, directeur van Aannemingsbedrijf Fraanje, over de bijzonderheid van dergelijke gelegenheden. Hij bevestigde dat het voor hem als aannemer altijd een hoogtepunt is om bij de eerstesteenlegging aanwezig te zijn. Vervolgens introduceerde hij zijn team aan de verzamelde gasten, een actie die met enthousiasme werd ontvangen. Met het vertrouwen in de voortzetting van het project, keek hij uit naar de toekomstige realisatie van het nieuwbouwplan. Tevens uitte hij zijn dank aan Cedrah en Sonneborgh voor het in hem en zijn team geplaatste vertrouwen.

Veilige woonomgeving

Als laatste in de rij bracht wethouder André van der Reest de hartelijke felicitaties over namens de gemeente Goes, niet in de laatste plaats aan de toekomstige bewoners van Marnix Staete. ‘De gemeente is trots op het nieuwbouwproject, dat bijdraagt aan één van de belangrijke speerpunten van de gemeente: het creëren van een veilige woonomgeving waar eenzaamheid wordt tegengegaan. Het appartementencomplex Marnix Staete, met een mooie gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, draagt bij aan een veilige omgeving en maakt ontmoeting mogelijk’, aldus de wethouder.

Voortgang bouw

De bouwwerkzaamheden van de eerste fase van Marnix Staete zijn momenteel in volle gang. Volgens de planning zal deze fase worden voltooid in het vierde kwartaal van 2023. Na de oplevering zal de sloop van de bestaande Marnixflat verdergaan, om ruimte te creëren voor de ontwikkeling van de tweede fase van het project.

Marnix Staete is onderdeel van Zorgwoningfonds Marnix Staete

Zorgwoningfonds Marnix Staete is een zorgwoningfonds van Sonneborgh en investeert in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van de 31 huurappartementen en algemene ontmoetingsruimten van nieuwbouwcomplex Marnix Staete.

De fondsen van Sonneborgh bieden particuliere beleggers de gelegenheid om een deel van hun vermogen te laten groeien door dit collectief te investeren zorgvastgoed. Fondsen met kwalitatief, duurzaam en betaalbaar Nederlands zorgvastgoed en een stabiel financieel én maatschappelijk rendement.

Deel op:

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Sonneborgh

Ik schrijf mij graag in voor de nieuwsbrief over:
Algemeen
Fondsen