Eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject Oester Staete in Yerseke

eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject Oester Staete in Yerseke

Met een zeewering heistelling heeft de Wasschappelse heiploeg op woensdag 16 oktober de symbolische eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject Oester Staete in Yerseke.

De toekomstige bewoners van Oester Staete en Oester Parel (locatie van Siloah) assisteerden bij deze feestelijke gelegenheid. Ook bestuurders Ad Plomp van Sirjon en Teunis Stoop van Cedrah, commercieel directeur van Sonneborgh Arjan Kuijpers en wethouder Maarten Both hielpen een handje mee met het slaan van de paal. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de bouw van Oester Staete.

Het nieuwe appartementencomplex, gelegen op de locatie van het voormalige zorgcentrum ‘Vredelust’, zal bestaan uit 31 koop- en huurappartementen met diverse woningtypes voor mensen met een eventuele zorg- en ondersteuningsvraag en een reformatorische identiteit. Daarnaast worden er 20 zorgstudio’s gebouwd voor cliënten van Siloah. Op de begane grond komt een ontmoetingsruimte voor ontmoeting en verbinding.

Langdurige samenwerking

Het nieuwbouwproject is een initiatief van Sonneborgh in samenwerking met woonzorgorganisatie Cedrah, als antwoord op de groeiende vraag naar goed toegankelijke en zorggeschikte woningen voor ouderen.

Wat dit project bijzonder maakt is dat het is ontstaan vanuit een langdurige samenwerking tussen Cedrah en Siloah waarbij het plan is gefinancierd met een fonds door de achterban voor de achterban, aldus Kuijpers.

De huur- en koopappartementen worden gerealiseerd door Aannemingsbedrijf Fraanje. Cedrah draagt zorg voor de verkoop en verhuur van de appartementen.

Impressie

Deel op:

Benieuwd of dit fonds past binnen uw portefeuille?

Plan een persoonlijke kennismaking met onze investment managers

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.