Sale & Leaseback van zorgvastgoed via Sonneborgh

Sonneborgh verandert zorgvastgoed in financiële ruimte. Wij creëren oplossingen voor zorginstellingen. Betrokken, transparant en oplossingsgericht.

Sonneborgh | Ontwikkelaar én belegger in zorgvastgoed
Breng uw zorgvastgoed off-balance

Wat is Sale & Leaseback?

Sale & leaseback van zorgvastgoed is een vorm van financiering, waarbij u uw vastgoed off-balance brengt. U verkoopt het zorgvastgoed en huurt het vervolgens terug. Hiermee komt kapitaal vrij dat u kunt gebruiken om te investeren in uw organisatie, uw balans- en liquiditeitspositie te verbeteren of meer te concentreren op uw kernactiviteit: het leveren van goede zorg.

Waarom met Sonneborgh?

Sonneborgh is ontwikkelaar én belegger gespecialiseerd in zorgvastgoed sinds 1997. Onze investeringsstrategie is gericht op het creëren van duurzame partnerschappen en gezonde vastgoedexploitaties met een stabiel en eerlijk rendement. Samen zoeken we naar de best passende mix van voorwaarden bij de aankoop en terug verhuur van uw vastgoed, waaronder de looptijd en aard van het huurcontract, de mate van regie en zeggenschap over het vastgoed na verkoop en de mogelijkheid tot terugkoop van het vastgoed. Dit uiteraard altijd tegen marktconforme prijzen.

Zorgvastgoed van Sonneborgh. Investeer nu in onze zorgwoningfondsen
Ontdek hoe wij samen in zes stappen van kennismaking tot aankoop van uw vastgoed komen.

Stappenplan

Aanvraag

Eerste kennismaking en bespreken van uw opgave op hoofdlijnen.

Screening vastgoed

Financiële, juridische en ruimtelijke due dilligence van de opgave.

Voorwaarden afstemmen

Inregelen van maatwerk voorwaarden conform uw organisatie strategie.

Concept voorstel

Uitbrengen van een concept aanbieding ten behoeve van afstemming met interne en externe stakeholders.

Definitief voorstel

Uitbrengen van een definitieve aanbieding ten behoeve van besluitvorming over de aankoop en/of terug verhuur van het vastgoed.

Acceptatie en aankoop

Daadwerkelijke aankoop, al dan niet met terug verhuur, van het zorgvastgoed.

Best practice Het Beekdal

In Heelsum heeft Sonneborgh locatie Het Beekdal aangekocht van Stichting Vilente. Het Beekdal wordt bewoond door 80 ouderen met voornamelijk dementie. Om de herontwikkeling van een andere locatie mogelijk te maken, wil Vilente de balans tussen vastgoed in eigendom en huur verbeteren. De middelen uit de verkoop worden door Vilente aangewend als eigen vermogen voor de te herontwikkelen locatie.

Vilente heeft gekozen voor sale & leaseback met Sonneborgh vanwege de mogelijkheid tot een maatwerk terugkoopregeling én omdat zij zo zelf de voorwaarden van het huurcontract mede vorm kon geven. Dit stelt Vilente in staat om in haar werkgebied invulling te geven aan haar ambitie om voldoende kwalitatieve woningen te realiseren voor ouderen met een zorg- en ondersteuningsvraag.

Benieuwd of Sale & Leaseback past voor uw organisatie?

Plan een kennismaking met Sonneborgh

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.