Informatie over het participatie traject Provincialeweg oost 60-62 in Haastrecht

Welkom op de informatiepagina van het klooster aan de Provincialeweg oost 60-62. Als omwonende van het klooster kunt u alle informatie vinden in het kader van het participatietraject. Op deze pagina worden updates geplaatst over informatiebijeenkomsten en houden we u op de hoogte van de voortgang van het project. Ook worden er nieuwe plannen gedeeld en zullen de meest gestelde vragen worden beantwoord. Het participatietraject vindt uiteraard geheel in samenspraak plaats met de gemeente Krimpenerwaard.
klooster_haastrecht_hero

Over de ontwikkelplannen van het klooster

Sonneborgh wil op het terrein van het klooster aan de kerk aan de Provincialeweg oost 60-62 in Haastrecht een woonzorglandschap creëren, welke aansluit bij de behoeftes in de regio. Bovendien is het doel van een woonzorglandschap om verschillende typen wonen met zorg hierin te verweven.

Zo bestaat het plan uit drie verschillende planonderdelen:

Voor ouderen zijn in Haastrecht en omliggende dorpen, beperkt woonzorgvoorzieningen aanwezig. Dat terwijl vergrijzing zorgt voor een verhoging van de vraag naar deze voorzieningen. Het woonzorglandschap biedt ouderen in Haastrecht een kans om in eigen dorp of gemeente te blijven wonen

Het terrein wordt verder parkachtig vormgegeven met een belangrijke rol voor de jeugdvereniging Gabriel, die levendigheid creëert op het terrein en verbondenheid in de buurt. Zo blijft het terrein onderdeel van de buurt. Het terrein heeft daarbij een openbaar karakter, waardoor ook mensen die niet op het terrein wonen uitgenodigd worden om van het terrein gebruik te maken.

Bijeenkomst