Autoriteit Financiële Markten | AFM

Investeer nu in vastgoed
Zorgwoningfonds
Sonneborgh IV

 • Zekerheid van langjarige huurcontracten

 • Stabiel financieel rendement

 • Inflatiebestendig vastgoed

 • Zekerheid van langjarige huurcontracten

 • Stabiel financieel rendement

 • Inflatiebestendig vastgoed

Zorgwoningfonds Sonneborgh IV

Zorgwoningfonds Sonneborgh IV is een initiatief van Sonneborgh. Het vastgoedfonds belegt in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van drie woon- en zorgcomplexen in Cuijk, Rheden en Rotterdam. De objecten worden na oplevering langjarig verhuurd aan reguliere zorgorganisaties (minimaal 15 jaar) voor in totaal 120 (jong)volwassenen en ouderen met een zorgvraag.

Sonneborgh beschikt sinds 2015 over een vastgoedportefeuille met circa € 75 miljoen aan zorgvastgoed in beheer. Hierop is een gemiddeld direct rendement op eigen vermogen behaald van circa 5,5% per jaar.

Lees nu het Investeringsmemorandum

Investeringsmemorandum

Rendement en kenmerken van het vastgoedfonds

 • Verwacht direct rendement: 4,75%

 • Verwacht totaal rendement: 7,50%

 • Geen emissiekosten

 • 4x per jaar een uitkering

 • Minimale deelname: € 100.000,-

 • Startdatum: 1 juli 2023

 • Totaal Fondskapitaal: € 20.800.000

 • Eigen Vermogen: € 15.600.000

 • Hypothecaire lening: € 5.200.000

Ontvang alle informatie over Zorgwoningfonds Sonneborgh IV

Naam(Vereist)
Hidden
Deelname aan het fonds
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Sonneborgh

Ontwikkelaar én belegger in vastgoed

Sonneborgh is een ontwikkelaar én belegger uit Eindhoven gespecialiseerd in zorgvastgoed. Ruim 25 jaar ontwikkelen wij vastgoed op het snijvlak van wonen en zorg. Als geen ander weten wij kennis van de zorgsector, en de uitdagingen waar de sector voor staat, te combineren met onze ervering in de ontwikkeling, bouw en exploitatie van zorgvastgoed. Daarnaast beschikken wij over een uitgebreid netwerk van particuliere en institutionele beleggers.

Sinds 2015 investeren wij zelf actief in zorgvastgoed door het initiëren van vastgoed beleggingsfondsen. Regelmatig bieden wij particuliere beleggers de gelegenheid om te participeren in onze projecten via deze zorgwoningfondsen.

Waarom beleggen in zorgvastgoed

(Zorg-)vastgoed is interessant voor particuliere beleggers. De tekorten op de woningmarkt, de toenemende vergrijzing en zorgvraag in de samenleving en de zekerheid van langjarige huurcontracten maken dit een aantrekkelijk beleggingsproduct. Zorgvastgoed past daarom goed als stabiele en waardevaste belegging binnen een gespreide beleggingsportefeuille.

De fondsen van Sonneborgh bieden particuliere beleggers de gelegenheid om een deel van hun vermogen te laten groeien door dit collectief te investeren zorgvastgoed. Fondsen met kwalitatief, duurzaam en betaalbaar Nederlands zorgvastgoed en een stabiel financieel én maatschappelijk rendement.

Deelnemen aan het vastgoedfonds

Direct inschrijven

Schrijf u binnen 5 minuten in via onze digitale omgeving.

Inschrijfformulieren

Download de inschrijfformulieren voor Zorgwoningfonds Sonneborgh IV in PDF.

De objecten

Het object in Rotterdam betreft de aankoop van een plint (ca. 4.400 m2 bvo) van een groter wooncomplex. Dit object wordt deels reeds gehuurd door een zorginstelling uit Rotterdam voor 19 van haar Wlz cliënten (ouderen dementie en/of somatiek), deels staat het leeg en deels wordt het verhuurd aan een sportschool. Na aankoop wordt het leegstaande bouwdeel direct getransformeerd ten behoeve van 17 extra cliënten van de zorginstelling (36 in totaal). Na afloop van het huurcontract met sportschool (2025) wordt ook dit deel getransformeerd voor de zorginstelling, waardoor het totaal aantal op 59 uitkomt. De zorginstelling gaat voor ieder bouwdeel een huurcontract aan met een looptijd van 20 jaar.

Het object in Cuijk betreft de aankoop van een voormalig kantoorpand (ca. 2.000 m2 bvo) dat wordt verduurzaamd en getransformeerd naar 36 zorgstudio’s ten behoeve van cliënten van een landelijke opererende zorgaanbieder in de geestelijke gezondheidszorg. Deze organisatie begeleid en ondersteunt (jong)volwassenen bij wonen, werken en een zinvolle dagbesteding. De zorginstelling gaat een huurcontract aan met een looptijd van 15 jaar, daarna telkens te verlengen met 5 jaar.

Het object in Rheden betreft de aankoop van een pand (ca. 1.700 m2 bvo) dat wordt verduurzaamd en uitgebreid middels optoppng naar 25 zorgstudio’s ten behoeve van cliënten van een regionaal opererende zorgaanbieder uit Arnhem. Deze organisatie biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan mensen met autisme of niet-aangeboren hersenletsel. De zorginstelling gaat een huurcontract aan met een looptijd van 15 jaar, daarna telkens te verlengen met 5 jaar.

Een persoonlijke kennismaking voor Zorgwoningfonds IV?

Benieuwd of Zorgwoningfonds Sonneborgh IV past binnen uw portefeuille?  Wij nemen graag contact met u op. Vul het formulier in en wij bellen u terug.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.