ZORGWONINGFONDS HERMELIJN 15

MEER INFORMATIE
NEEM CONTACT MET MIJ OP

HET FONDS
GEPLAATST – INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK

 

Zorgwoningfonds Hermelijn 15 (het Fonds) biedt maatschappelijk betrokken beleggers de mogelijkheid te investeren in een courant en duurzaam vastgoedobject, dat voorziet in een groeiende behoefte van één van de meest kwetsbare doelgroepen in onze samenleving. Dit tegen een gemiddeld jaarlijks rendement van 8,2% en met zekerheden van een solide huurder.

Het Fonds is een vastgoedfonds dat belegt in de ontwikkeling en exploitatie van wooncomplex Zonnehoeve in Apeldoorn (het Object). Zonnehoeve is een woongebouw van drie bouwlagen met 39 zelfstandige en betaalbare zorgwoningen aan de Hermelijn 15, centraal gelegen in nieuwbouwwijk Groot Zonnehoeve.

Het Object is voor een periode van 10 jaar (met een optie tot verlenging voor 5 jaar) verhuurd aan zorgorganisatie Riwis Zorg en Welzijn ten behoeve van haar cliënten: jongvolwassenen met een zorg- en ondersteuningsvraag die onder begeleiding leren (opnieuw) zelfstandig onderdeel te worden van onze samenleving.

KENMERKEN
GEPLAATST – INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK

 

Oprichtingsdatum:

1 juli 2019

Totale Fondsinvestering:

€ 4.800.000,-

Hypothecaire financiering:

€ 3.000.000,-

Eigen Vermogen:

€ 1.800.000,-

Verwacht gemiddeld Totaalrendement per jaar:

8,2% bij een looptijd van 7 jaar

Verwacht gemiddeld Direct Rendement per jaar:

5,0%

Verwachtte looptijd Fonds:

7 tot 10 jaar

Emissie:

36 Participaties à € 50.000,-

Deelname vanaf:

€ 100.000,- (excl. 3% Emissiekosten)

DOCUMENTATIE
GEPLAATST – INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK

 

ALGEMEEN
  • Brochure (pdf)

  • Investeringsmemorandum (pdf)

  • Inschrijfformulier (pdf)

  • EID (pdf)

FINANCIËLE GEGEVENS
  • Jaarverslag (nog niet beschikbaar)

  • Halfjaarcijfers (nog niet beschikbaar)

STICHTING
  • Statuten (pdf)

  • Jaarverslag (nog niet beschikbaar)

RENDEMENT
GEPLAATST – INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK

 

De totale fondsinvestering bedraagt €4.800.000. De hypothecaire financiering bedraagt €3.000.000. Het door de Participanten in te brengen vermogen bedraagt €1.800.000. Er worden 36 participaties van €50.000 uitgegeven. Deelnemen kan vanaf €100.000 per belegger (afname minimaal 2 participaties). U betaalt over uw deelname 3% emissiekosten.

De beoogde looptijd van het fonds bedraagt 7 jaar, met een maximum van 10 jaar. Het gemiddelde direct uitkeerbare rendement bedraagt naar verwachting 5,0% op jaarbasis. Uitkering hiervan geschiedt per half jaar. Het indirecte rendement uit verkoop is geprognosticeerd op 3,2% per jaar bij de beoogde looptijd en 4,2% per jaar bij de maximale looptijd van het Fonds. Het totaalrendement bedraagt hierdoor op jaarbasis naar verwachting 8,2% bij de beoogde looptijd en 9,2% bij de maximale looptijd.

HUURDER
GEPLAATST – INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK

 

Zorgexploitant Riwis Zorg en Welzijn ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. De ruim 700 medewerkers en 150 vrijwilligers begeleiden en verzorgen meer dan 1.200 cliënten. In Apeldoorn biedt Riwis Zorg en Welzijn diensten op het bied van geestelijke gezondheidszorg (ggz) in de vorm van begeleid wonen, begeleiding op afroep, gezinsbegeleiding en welzijnsdiensten. Riwis Zorg en Welzijn is een financieel gezonde organisatie en een solide huurder. Na realisatie huurt zorgexploitant Riwis Zorg en Welzijn het volledige complex ten behoeve van haar cliënten voor een periode van 10 jaar, daarna telkens te verlengen met vijf jaar.

STICHTING
GEPLAATST – INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK

 

Het bestuur van de stichting bestaat uit de heer Jan Boer.

De heer Boer (61 jaar) beschikt over ruime ervaring en kennis op het gebied van ondernemerschap, financieringsvraagstukken, insolventierecht en bancaire zaken. Hij heeft een financiële c.q. bancaire achtergrond bij diverse landelijke grootbanken en ruime ervaring als leidinggevende van de afdeling Bijzonder Beheer in de regio Rotterdam. In die hoedanigheid heeft de heer Boer veel ondernemers ontmoet in de meest uiteenlopende branches en ervaren dat ondernemerschap een hele uitdaging is waarbij een ondernemer over vele kwaliteiten dient te beschikken om succesvol te zijn. Hij heeft in de loop van zijn carrière een toenemende bewondering en respect gekregen voor ondernemers. Niet alleen voor de succesvolle maar ook voor die ondernemers die, door welke oorzaak dan ook, in zwaar weer zijn beland. Dit heeft er in geresulteerd dat hij vanaf januari 2018 zijn eigen onderneming – Jan Boer Ondernemen in Balans – is gestart voor begeleiding van MKB ondernemers. Sinds september 2018 is hij tevens bestuurder van Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat (Crowdfunding Platform).

CONTACT

 

Vul hier uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Neem contact met mij op over toekomstige fondsen.

Aanhef*

Voornaam*

Achternaam*

Telefoonnummer

E-mailadres*

Vraag / opmerking


Sonneborgh Groep B.V.

Schimmelt 30, 5611 ZX Eindhoven
Postbus 1787, 5602 BT Eindhoven
T 040 303 21 23
E contact@sonneborgh.nl

Routebeschrijving: klik hier (pdf)