DE DOUANIER

In Roosendaal heeft Sonneborgh het complex ‘De Douanier’ gerealiseerd. Dit is een voormalige douanekantoor dat getransformeerd is naar een modern wooncomplex.

De Douanier biedt plaats aan 53 moderne, betaalbare huurwoningen. Op deze wijze levert Sonneborgh haar bijdrage in het terugdringen van het (toenemende) tekort aan woningen in dit segment. Daarnaast zijn er op de begane grond ruimten gecreëerd voor SDW, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand ondersteunt. Naast kantoorruimten is er sprake van ruimten voor dagbesteding en een winkel voor vintage artikelen. Ook werkt SDW samen met de hier gehuisveste lunchroom ‘Effe Anders’.

‘De Douanier’ vormt de verbinding tussen het stadscentrum van Roosendaal en de nieuwe wijk Stadsoevers. Niet alleen is er met de herontwikkeling van dit pand voorzien in het tekort aan betaalbare huurwoningen, het draagt tevens bij aan het upgraden van deze wijk. Daarnaast is het pand sterk verduurzaamd; het energielabel is getransformeerd van E naar A.

Voor meer informatie over dit project, zie www.dedouanier.nl.

GA TERUG