Project Description

Zorgwoningfonds Het Beekdal

Dit fonds is succesvol geplaatst. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Autoriteit Financiële Markten | AFM
Autoriteit Financiële Markten | AFM

Zorgwoningfonds
Het Beekdal

Inschrijven niet meer mogelijk.

Het Fonds

Het Fonds belegt in de sale-and-leaseback van Woonzorgcentrum Het Beekdal. Het Fonds krijgt de juridische structuur van een transparant fonds voor gemene rekening (FGR). De kapitaalbehoefte wordt gefinancierd middels een hypothecaire lening en een emissie van participaties. De looptijd van het Fonds is 7 tot 10 jaar.

Het Beekdal wordt verhuurd aan Vilente voor een periode van 15 jaar, daarna te verlengen met vijf jaar. Vilente levert zorg en diensten aan ouderen in de gemeenten Renkum, Ede en Wageningen. De huurovereenkomst wordt gesloten op basis van Triple Net. Zodoende zijn alle exploitatiekosten voor rekening van Vilente.

Het Object

Woonzorgcentrum Het Beekdal is gelegen aan de Utrechtseweg 58-60 te Heelsum (gemeente Renkum). Op dit glooiende en bosrijke terrein, op loopafstand van het centrum, is in 2018 dit nieuwe woonzorgcentrum gerealiseerd. Het Beekdal biedt plaats aan tachtig oudere bewoners met voornamelijk dementie.

Kenmerken

Officiële naam

Zorgwoningfonds Het Beekdal

Juridische structuur

Fonds voor Gemene Rekening

Oprichtingsdatum

1 december 2021 (of eerder)

Het Object

80 zorgwoningen voor ouderen

Beoogde looptijd Fonds

7 tot 10 jaar

Eigen Vermogen

€ 7.200.000,-

Soort emissie

Participaties

Deelname vanaf

€ 100.000,-

Looptijd huurcontract

15 + 5 jaar

Huurder

Stichting Vilente

Onderhoud

voor rekening huurder

Totaal Fondskapitaal

€ 16.450.000,-

Hypothecaire lening

€ 9.250.000,-

Emissiekosten

geen

Verwacht Direct Rendement

5,75%

Verwacht Totaal rendement

7,65%

Documentatie

Algemeen

Financiële gegevens

  Stichting

   Impressies

   Risico’s

   Risico & waardefluctuaties

   Beleggen brengt risico’s met zich mee. Zo ook beleggen in dit Fonds. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Risicofactoren zijn onder andere: negatieve waardeontwikkelingen van het pand, huurprijsrisico, renterisico, onderhoudsrisico, fiscaal risico, liquiditeitsrisico, herfinancieringsrisico, risico van beperkte verhandelbaarheid en risico van langere looptijd van het fonds.

   AFM

   Het Fonds is een beleggingsfonds in de zin van de Wft. Vanwege het feit dat de Beheerder (Sonneborgh Beheer BV) minder dan € 100 miljoen aan activa middels een Fonds in beheer heeft en de Participaties worden aangeboden met een afname van ten minste € 100.000,- per Participant mogen de Participaties worden aangeboden en het Fonds worden beheerd zonder vergunning van de AFM. Tevens geldt geen verplichting voor een door de AFM goedgekeurde algemeen verkrijgbaar gestelde prospectus. Zowel het Fonds als de Beheerder zijn geregistreerd bij de AFM (in het deel geregistreerde AIFMs).

   TERUG

   Blijf op de hoogte over nieuwe fondsen

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwe fondsen van Sonneborgh.