Project Description

Home/Drieburcht

Drieburcht

Home/Drieburcht

Drieburcht

Locatie

Tilburg

Status

Opgeleverd

Sector

Sport, Overheid

Soort project

Nieuwbouw

Opdrachtgever

Maatschappelijk partner

BVO

12.500 m²

Programma

Sportcomplex met wedstrijdbassin, instructiebassin, doelgroepenbassin, whirlpool, glijbaan, kantoren, horeca, tribunes, fitness, NOC-NSF sporthal en kinderdagverblijf.

Projectinformatie

In opdracht van gemeente Tilburg hebben wij de nieuwbouw van sportcomplex Drieburcht verzorgd. Het project bestaat uit een zwembadcomplex met wedstrijdbassin, instructiebassin, doelgroepenbassin, whirlpool, glijbaan, kantoren, horeca, tribunes, fitness, NOC-NSF sporthal en een kinderdagverblijf. Warme functies bevinden zich middenin het gebouw, waardoor het verlies van warmte wordt beperkt. Een efficiënt energieconcept zorgen ervoor dat er 75% minder water en energie hoeft te worden afgenomen.

Drieburcht was het eerste project binnen het wijkontwikkelingsplan Tilburg Noord, waarin een nieuw wijkcentrum rond het Wagnerplein is gerealiseerd. Het ontwerp van sportcomplex Drieburcht is een ontwerp voor een ideale stad en een ideale samenleving in miniatuur. Door de verschillende functies is het gebouw interessant voor verschillende doelgroepen en staat ontmoeting centraal. Samen investeren we in de maatschappij van morgen!
TERUG
TERUG

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en nieuwe fondsen!

[fc id='2'][/fc]