Sonneborgh al 25 jaar dé specialist in zorgvastgoed

Sonneborgh is een ontwikkelaar en belegger gespecialiseerd in zorgvastgoed. Al een kwart eeuw zijn zij dé specialist in het (her)ontwikkelen van en beleggen in vastgoed op het snijvlak van wonen en zorg. “Regelmatig bieden wij investeerders de gelegenheid te participeren in onze projecten via onze zorgwoningfondsen”, vertelt Arjan Kuijpers. “Fondsen met kwalitatief, betaalbaar vastgoed en een stabiel financieel én maatschappelijk rendement”.

Sonneborgh is een gekende naam als het gaat om zorgvastgoed. Carola Boonen en Arjan Kuijpers, die allebei al jaren actief zijn bij Sonneborgh, hebben samen de leiding. Boonen: “Als geen ander weten wij kennis van de zorgsector te combineren met jarenlange ervaring in de ontwikkeling, financiering en exploitatie van zorgvastgoed. Hierdoor kunnen wij maatwerk oplossingen creëren met een stabiel rendement voor zowel zorgorganisaties als investeerders.”

Als geen ander weten wij kennis van de zorgsector te combineren met jarenlange ervaring in de ontwikkeling, financiering en exploitatie van zorgvastgoed.

Professionalisering van de sector

Ruim 25 jaar geleden zette Sonneborgh de eerste stappen in de wereld van zorgvastgoed. Een wereld die met de scheiding van wonen en zorg steeds complexer is geworden. Sonneborgh realiseerde zich dat deze specifieke markt behoefte had aan gespecialiseerde partners. “Een partij die de hele keten overziet en beheerst”, zegt Arjan Kuijpers. “Van strategie tot risicodragende ontwikkeling en bouw, de eindbelegging en het beheer: Om deze markt op juiste wijze te bedienen, moet je de hele keten snappen om er uiteindelijk waarde aan toe te kunnen voegen. Dat is nou net waar wij goed in zijn.”

Betrouwbaar partnerschap

Met alle ontwikkelingen in de zorgsector, de politiek en de wereld om ons heen blijft een partij als Sonneborgh ook in de toekomst van grote waarde. Vooral de integrale en transparante werkwijze van Sonneborgh is aantrekkelijk voor partijen. “Wij zijn niet zomaar een belegger of een ontwikkelaar”, benadrukken Carola en Arjan. “Wij halen alle overbodige schotten eruit en kijken samen met onze zorgpartners, aan welke knoppen we kunnen draaien. Wij lopen niet weg voor uitdagende opgaves. Maar, we zijn ook eerlijk. Als we denken dat we geen waarde kunnen toevoegen voor zorgpartners of dat we geen aantrekkelijk aanbod kunnen creëren voor onze investeerders, dan doen we niet mee. We willen niet zomaar klanten, we willen tevreden klanten. Klanten die we echt iets te bieden hebben.”

Wij lopen niet weg voor uitdagende opgaves. Maar, we zijn ook eerlijk. Als we denken dat we geen waarde kunnen toevoegen voor zorgpartners of dat we geen aantrekkelijk aanbod kunnen creëren voor onze investeerders, dan doen we niet mee.

Financieel én maatschappelijk rendement

De aantrekkelijkheid van beleggen in de Zorgwoningfondsen van Sonneborgh schuilt in het feit dat het een tastbaar beleggingsproduct is (vastgoed) met langjarige huurcontracten van professionele huurders. “Daarnaast speelt het in op twee belangrijke lange termijn trends: een structureel tekort aan woningen en een toenemende zorgvraag als gevolg van demografische ontwikkelingen”, vertelt Carola. Arjan: “Dit maakt zorgvastgoed een veilige en voorspelbare belegging die toch een mooi rendement oplevert.” Hij hoort vaak van de deelnemers aan de zorgwoningfondsen dat ze het daarnaast ook een prettig gevoel vinden om in iets nuttigs voor de samenleving te investeren. “Wij merken dat steeds meer beleggers kiezen om te beleggen in zorgvastgoed vanwege het maatschappelijke karakter. Je doet iets goeds voor de maatschappij, wordt volledig ontzorgd én je behaalt zelf een mooi rendement.”

Ook investeren in zorgvastgoed?

Zorgwoningfonds Sonneborgh IV is op 3 juli 2023 gestart, maar deelnemen is nog steeds mogelijk. Dit kan vanaf € 100.000,-. Kuijpers: “Beleggers ontvangen ieder kwartaal een uitkering en delen mee in de waardeontwikkeling van het vastgoed. Het verwacht totaalrendement bedraagt 7,6% per jaar, waarvan gemiddeld 5,1% jaarlijks uitkeerbaar als direct rendement.” Sonneborgh is naast initiatiefnemer zelf ook deelnemer in dit fonds. “Bovendien hebben we nu een tijdelijke actie waarbij deelnemers 2,5% bonusrendement ontvangen over hun deelnamesom.”

Voor meer informatie of een persoonlijke kennismaking, neem contact op via fondsbeheer@sonneborgh.nl of bel 040 – 303 21 23.

Zorgwoningfonds Sonneborgh IV

Zorgwoningfonds Sonneborgh IV belegt in de herontwikkeling en exploitatie van drie woon-zorgcomplexen in Cuijck, Rheden en Rotterdam. De objecten worden verbouwd en verduurzaamd en na oplevering voor 15 tot 20 jaar verhuurd aan drie professionele zorgorganisaties voor 120 bewoners met een zorg- en ondersteuningsvraag.

  • Verwacht totaal rendement: 7,6%

  • Gemiddeld direct rendement: 5,1%

  • 4x per jaar een uitkering

  • Minimale deelname: € 100.000

  • Geen emissiekosten

Vraag nu het investeringsmemorandum en het addendum aan. U ontvangt alle informatie binnen enkele ogenblikken per e-mail.

Naam(Vereist)
Hidden
Deelname aan het fonds
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.